Yüz İmplantları

yüz implantı

Yüz implantı nedir? Nasıl yapılır? Yüz implantları özellikle gözler ve dudaklar arasındaki orta yüz olarak isimlendirilen bölgede uygulanmaktadır.

Bu bölgede yer çekimi veya yaşlanma sonucu sarkma ve yorgunluk ifadesi oluşmaktadır. Çünkü zamanla deri altı yağ dokusu azalmakta ve yüz hatları belirginsizleşmektedir.

Yüz implantı neden yaptırılır?

Yüz implantları, sentetik ya da kişinin kendi dokusu kullanılarak yüz hatlarını daha belirgin hale getirmek amacıyla yapılır. Bu şekilde daha genç ve canlı bir görünüm ortaya çıkar.

Aynı zamanda yanık, yara ve yüzde oluşmuş olan deformasyonların giderilmesinde yüz implantları kullanılır.

Yüzdeki yumuşak dokular, karın, uyluk ve basenlerden alınan yağ ile doldurulabilir. Sentetik implant mataryalleri estetik ve rekonstüktif (onarım cerrahisi) cerrahide yüzyıllardır kullanılmıştır.

erkek yüz implantı

Yüz implantında neler kullanılır? Neyle yapılır?

Silikon (Dimethylsiloxane) : Alın, elmacıkkemiği, burun, göz çevresi, kulak ve çene kemiğindeki eksikliklerin tamamlanmasında silikon kullanılır.

Politetrafloroetilen (ptfe) : Proplast olarak da bilinen mu materyal vücutta reaksiyon yapması sebebiyle kullanımdan kalmış fakat sonraları yumuşak doku ve kemik eksikliklerini tamamlamak için Gore-Tex olarak kullanılma girmiştir.

Polietilen (Polyethylene:Medpor) : İnce delikli, dayanıklı bir maddedir. İstenilen şekillerde üç boyutlu olarak hazırlanabilir. Yüz bölgesinde sert doku büyütmesi için kullanılan polietilen aynı zamanda az reaksiyon yapmaktadır.

Yüz İmplantları

Polyester : Polyester yüz implanlatında en aygın olarak kullanılan maddedir. Aynı gruptaki Nylamid de yumuşak doku desteklemesinde kullanılır.

Akrilikler(Acrylics) : Akrilikler, akrilik ve metil akrilik asidlerinden yapılır. Polymetyhl methacrylate (Pmma) reçinesi eklem protezleri için ortopedik cerrahide uzun süredir kullanılmaktadır.

Htr(sert doku yerine kullanılan madde) : Pmma ve polyhydroxyethlmethacrylate den hazırlanır.

Kalsiyum fosfat seramikler : Calcium phosphate ceramics, hydroxyapatite ve diğer kalsiyum materyallerden oluşur. Yüzün estetik olarak şekillendirilmesi ve özellikle erkeklerin çene kemiğini büyütmelerinde uygulanır. İlerki zamanlarda biyoteknoloji ve gen mühendisliği gelişecek ve insan dokularına daha fazla benzeyen maddelerle vücut şekillendirmesi, cerrahi ve estetik cerrahiler gerçekleşecektir.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Bir yanıt yazın