Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

kitaplık

Kitap okuma alışkanlığı özellikle okul öncesi dönemde, renkli, ilgi çekici ve resimli kitaplarla başlıyor. Bu yaşlarda kitaplarla haşır neşir olan çocuklar, daha kolay kitap okuma alışkanlığı ediniyorlar.

Televizyon programları ve birbiri ardına tutunmaya çalışan dizilerden fırsat bulamayanlar ya da internetle haşır neşir olup, merak ettikleri konular hakkında aklına ilk önce internetten bilgi edinmek gelen kişiler, kitap okumaya fırsat bulamadıklarını söylüyorlar.

Kitap okumanın faydası nedir?

Oysa kitap okumak, insanın kendine olan güvenini artırıyor, kelime dağarcığını genişleterek daha kolay ve etkili iletişim kurmayı sağlıyor, insanın kendisini ve yaşadığı dünyayı daha iyi anlayabilmesini, irdeleyebilmesini, düşünebilmesini ve empati kurabilmesini sağlıyor.

kitap okumanın faydası

Kitap okumanın faydaları neler?

Evinizde küçük de olsa bir kütüphaneniz olması, arkadaşlarınıza, akrabalarınıza ve tüm sevdiklerinize özel günlerde bir kitap hediye etmeniz kitap okuma alışkanlığınızı destekleyebilir.

Kitap okuma alışkanlığı

Kitap okumak aynı zamanda insanları sosyalleştirir. Çünkü okuduğunuz kitaplar hakkında başkalarıyla fikir alışverişleri yapabilirsiniz. Kitap okumaya başlamadan önce, isterseniz en çok satan kitaplara ya da klasiklere göz atabilirsiniz. Arkadaşlarınızla konuşarak onlardan kitap tavsiyeleri de alabilirsiniz.

fareler ve insanlar kitabı

Kitap okumaya hangi kitapla başlamalıyım?

Eğer kitap okuma alışkanlığınız yoksa ve bunun eksikliğini hissediyor fakat hangi kitapla başlayacağınızı bilemiyorsanız; okunması kolay kitaplar seçebilirsiniz. Mesela Simyacı, Fareler ve İnsanlar çok akıcı kitaplardır.

Ayrıca dünya klasiklerini okumak ve Türk edebiyatı klasiklerini okumak da iyi bir seçenek olur. Bazı yazarların dili ağdalıdır, ağırdır, çok uzun paragrafları tercih ederler. Onları okumak genelde yorucudur. Ama siz belki seversiniz. Deneyerek tarzınızı bulmalısınız. Kitaplar sonsuz bir okyanus gibidir.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Bir yanıt yazın